Koporsós temetés

Koporsós temetés esetén a halottat – jogszabály eltérő rendelkezése hiányában – a halottvizsgálati bizonyítvány kiállítását követő 96 órán belül kell eltemetni, kivéve, ha a halottvizsgálatot végző orvos a halottvizsgálatra vonatkozó rendelkezések alapján ettől eltérő engedélyt adott, a holttestnek az eltemetésig történő hűtése biztosított, ebben az esetben a temetést 8, ill. 15 napon belül kell elvégezni. Ez utóbbi időpontnál a temetés helye szerinti intézet engedélye szükséges.

A temetőbe szállított halottat az azonosság megállapítása és a halottvizsgálati bizonyítvány üzemeltető részére történő átadása után azonnal el lehet temetni, vagy gondoskodni kell a hűtőben, ravatalozóban történő elhelyezéséről. Abban az esetben, ha a temető üzemeltetője hiányosságot észlel az azonosság vagy az okmányok
tekintetében, felfüggeszti az átvételt és értesíti a halottvizsgálati bizonyítványt kiállító orvost, valamint az illetékes intézetet.

Az elhunyt földbe temetéséhez az eltemettetőnek gondoskodnia kell jól zárható, környezetbarát anyagból készült résmentes koporsóról. Földbe temetéshez – fertőző betegségben elhunytak temetése kivételével – fémből, üvegből, műanyagból készült koporsó nem használható. A koporsót temetés előtt le kell zárni .

Mit tartalmaz szolgáltatásunk?

A temetés megrendelését követően munkatársaink beszerzik az elhunyt Halottvizsgálati Bizonyítványát, ezután kiállíttatják az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát a halál helye szerinti polgármesteri hivatalban. Halottszállító munkatársaink elszállítják az elhunytat a kórházból vagy halottasházból a temetés helyszínéül szolgáló temetőbe abban a koporsóban, melyet Ön bemutatótermünkben kiválasztott.
 
  • Teljes körű szolgáltatás és ügyintézés
  • Halotti anyakönyvi kivonat beszerzés
  • Az elhunyt szállítása a temetőbe saját koporsójában
  • Minőségi koporsó választási lehetőség bemutatóteremből
  • Temetőn belüli sírhelyválasztási lehetőség
  • Temetési időpont foglalása irodánkból
  • Temetői ügyintézés és temetői díj befizetése utólagos elszámolással

KÉRJEN CÉGÜNKTŐL ÁRAJÁNLATOT!

Hívjon minket bizalommal, kollegánk minden kérdésében segítségére lesz.